Középpontban a Chelsea Flower Show 2016 - A tündérek kertje is így készül

728x90 AdSpace

Kínáló
vasárnap, június 05, 2016

Középpontban a Chelsea Flower Show 2016

Már úton odafelé is muszáj volt fényképeznünk.


Megérkezésünk után először Sussexbe látogattunk. Kerestünk valamit...


Innen már egyenesen a Chelsea Flower Show rendezvényre mentünk.

Ez több mint száz éves a kertészeti kiállítás, mely a Royal Hospital (Angol Veterán Kórház) parkjában kerül megrendezésre Londonban.


Ez a világ legrégebbi kertépítészeti kiállítása. A jegyet hónapokkal a megrendezés előtt meg kell váltani, a helyszínen nincs jegyvételi lehetőség, limitált a belépők mennyisége.

A kertek építésére pályázni kell, van aki 8-10 év múlva építheti meg versenykertjét. A világ minden részéről érkeznek látogatók. Mi 7 órát voltunk bent és nem tudtunk mindent megnézni.A kiállítás után még tettünk egy látogatást Oxfordba, hiszen ha valaki erre jár az ottani botanikus kertet, az The University of Oxford Botanical Garden-t sem szabad kihagyni. Ez Britannia legrégibb botanikus kertje 1621-ben alapították. Azóta szolgálja a természettudomány oktatását, példásan katalogizált növényanyagával, tematikus rendben.


Máig él egy nem sokkal később telepített Tiszafa (Taxus baccata), mely 1645 óta a kert lakója.


Oxford felé még egy 100 éves farmgazdaságot is megnéztünk.Mire hazaértünk itthon már a pipacsos búzamező várt ránk.


Középpontban a Chelsea Flower Show 2016 Reviewed by László Szabó on vasárnap, június 05, 2016 Rating: 5 Már úton odafelé is muszáj volt fényképeznünk. Megérkezésünk után először Sussexbe látogattunk. Kerestünk valamit... Innen már eg...

Nincsenek megjegyzések:

Ide írhatja kérdését, megjegyzését. A megjegyzések moderáltak.