Itt a nyár - A tündérek kertje is így készül

728x90 AdSpace

Kínáló
hétfő, június 20, 2016

Itt a nyár

A nyár kezdetén már mindenfelé virul a vadvirágos tarka rét. Például tele pipacsokkal - ahogy mi szeretjük. Még albínó pipacs (papaver) is akad.


Nagyon szép növényünk a tövises iglice (Ononis spinosa) legelős rétek elterjedt növénye. Tüskéi megvédik a lelegeléstől kicsiny bokor formáját. Gyógynövényként reuma és köszvény ellen használják hatóanyagát.Baracklevelű harangvirag (Campanula persicifolia) kecses virágai a budai hegyekben.
Kaméleon virág (Houttuynia cordata 'Chamaeleon') nedves, vízparti helyet kedvelő, évelő, tarackoló talajtakaró. Érdekes többféle színeződésű levélzettel, nyárelőn dúsan virágzó kedves virágtömeggel. A talaj nedvesség tartalmától és a levélzet benapozottságától függ lombozatának színeződése.
Díszvirágok: avagy mire másra lehetne is használni a kinőtt korcsolyákat Pach Gábor barátom, zamárdi pálinkafőzőmester szerint....(by Fenegyerek Pálinka)
Mákvirágok (Papver somniferum)És a nyáron is elmaradhatatlan rózsák:Itt a nyár Reviewed by László Szabó on hétfő, június 20, 2016 Rating: 5 A nyár kezdetén már mindenfelé virul a vadvirágos tarka rét. Például tele pipacsokkal - ahogy mi szeretjük. Még albínó pipacs (papaver) is ...

Nincsenek megjegyzések:

Ide írhatja kérdését, megjegyzését. A megjegyzések moderáltak.