Dolgoznak a telephelyünk mandulafáin a méhek és a pillangók...
Krókusszal (Crocus) festett fű.


Amikor hamarabb virágzik egy növény, minthogy a levele kihajtson.


Gardenexpo-Orchidea Ünnep
Ezek a szépségek azért jöttek létre, hogy rovarokat csábítsanak a virágporukhoz... Mi pedig ennek a következményeiben gyönyörködhetünk.


Kamélia (Camellia japonica)
örökzöld lomblevelű a mediterránum kertjeiben elterjedt, Japánból és Koreából származó cserje. Sajnos hazánkban nem télálló. Csak télikertekben teleltethető.
Csüngő japáncseresznye (Prunus yedoensis Shidare Yoshino) kis kompakt koronát nevelő csüngő ágrendszerű fa. A dúsan virágzó japán nemzeti növény termést nem hoz, virágzása idején káprázatosan fest. Mint itt ez az előhajtatott példány a Gardenexpo Makeosz standján.
Növény táblák antikolt rézből.
Többször előfordul, hogy szeretnénk kedvenc növényünk nevét megörökíteni. Ez is lehet egy klasszikus és igényes lehetőség.
Egyik kedvenc fenyőféle: Andalúz jegenyefenyő (Abies pinsapo), megbújik ebben a több különleges növénnyel telepített sok évtizedes kertben.
Éklevelű kutyatej (Euphorbia rigida)és pázsitviola (Aubrieta deltoidea)díszíti a balácapusztai római villagazdaság romkertjét.

Odvas keltike (Corydalis cava) igazi tavaszi hírnök.


Mirabolán szilva / Cseresznyeszilva / Fosóka szilva (Prunus cerassifera), nemes szilvafajták alanyaként terjedt el. Erőteljesen sarjadzó gyökerű, nagy vitalitású gyümölcsféle is. Rendkívül kellemes íze miatt házipálinka kiváló alapanyaga, úgy hashajtó hatása sincs.
Megosztás:

Megjegyzés küldése

Ide írhatja kérdését, megjegyzését. A megjegyzések moderáltak.