Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Tetejére

Az oldal nem taláható

Nyomon követjük fotóriporttal a lullai kert építését. A kivitelezés Szabó László – Szabó Kertépítő Kft. és fia Szabó Lackó felügyelete alatt és folyamatos kertépítő munkája segítségével készül.

Ez a bejegyzés végigköveti a lullai haszonkert és tájkert építését, folyamatosan frissülni fog.

(tovább…)

Több mint félévezreden át a Zichy grófok földje… ma 132 fenyő-féle és 88 lombosfa faj gyűjteményét őrzi a 48 hektár.

Ősz a Budafapusztai Arborétumban. Kevésbé ismert arborétumaink egyike meglepően kellemes élményt tartogat a növénybarát látogatóinak. Új látogatói központja, gondozott zöldfelülete és sétányai, ötletes játszótere példaértékű. Valamint botanikai különlegességek és látványos tájképi növénytelepítéseket láthatunk.

(tovább…)

Fonyódi elkészült kert az évszázados szelídgesztenyefa körül.

(tovább…)

Az 1950-ben alapított botanikus kert angol trópusi üvegházának komoly gyűjteménye van kaktuszfélékből. Hangulatos a 4 hektáros örökzöld / évelő kertje is.

(tovább…)

Mintha Angliában járnék, brit környezetben. Az angol kertkultúrát találtam meg kishazánkban…. Egy lokálpatrióta miskolci vállalkozó a diósgyőri vár alatti szeméttelepből csodát álmodott

(tovább…)

Nézem ezt a tetőt és a tetőn át szellőztetést. A szép az egészséges és a gazdaságos kombinációja. A kerttel és a zöldtetővel már egy ideje foglalkozunk. Most néhány aktuális képet mutatok.

(tovább…)
Zöldtető a kukatárolón…

Extenzív zöldtető (Sedum szőnyeg/Varjúháj szőnyeg) került a Tak-Bike kerékpárszaküzlet hulladéktárolójának tetejére.A néhány m2-es zöldtető a bádoglemez helyett, a változatosabb látvány mellett számos beporzást végző rovar számára is ‘találkahely’.

(tovább…)

Végre itt vannak! Az első tavaszi hagymások között van a Kerti sáfrány (Crocus vernus)

(tovább…)

Budapesti Füvészkertet látogattuk meg dr. Sipos Imre biológus katolikus szerzetes atyával, dr. Orlóczi László igazgató szakszerű vezetésével. A Füvészkert 1847 óta létezik, manapság 3 hektáros. A Józsefváros egyik kincse az ott működő növénygyűjtemény.

(tovább…)

Még Valentin nap előtt megérkeztek a mindig párkapcsolatban élő galambok. Szép, csak fehér színű tollazattal létező ez a nagytestű dekoratív galamb fajta. Elegáns megjelésű, szép röptű, az ember közelségét kereső fajta, hosszú lábtollakkal.

(tovább…)