Rózsa sövény kerítés a Portobelo Road mellett.

Bejárati kapuk és környezetük angol módra...Ős törzses páfrány (Dicksonia sp.), irigylésre méltó,hogy itt már megél. Anglia éghajlata a Golf tengeri áramlatnak köszönhatően kevésbé szélsőséges, mint hazánk. Télen is ritka a -5 C alatti hőmérséklet.St. James park, az egyik végén a Buckingham palota ami 1837 óta angol királyi székhely. A park központjában, mint a legtöbb londoni park esetében itt is nagy vízfelületű tó áll. Melyen pelikánok, ludak és kacsák élnek. A parkot használók és fenntartók között számtalan kommunikációs csatorna van, ami visszatükröződik a park állapotán. Pl. iskolásoknak tart a fenntartó kertészet interaktív parklátogatást, vagy nyugdíjasoknak egynyári virág telepítési napot.Hyde park: igényesen fenntartott közterületi park ami a város legnagyobb parkjaként a város „Zöld szíve”.
Kikötő dokkok a Temzén, néhány álló uszályon komplett kis park készült.Temze parti loft lakások és környezetük: a régi ipari épületek sajátos stílusú lakásokká lettek alakítva, élhető környezetté alakítva a kicsiny parkjaikkal.A londoni metró, az élet él és élni akar: Harangvirág (Campanula sp.) a téglafalon és a térkő burkolat fugájából előtörő kőrisfa (Fraxinus excelsior).

Notting Hill negyed: Kicsiny parkok választékos növényanyag összeállítással a Portobello Road-i piac közelében.Portobello Road, a szombati régiség piac forgataga. A piac története 150 évre tekint vissza. A Notting Hill negyed legfőbb vonzereje napjainkban.

Aki soha nem látta Londonnak ezt az arcát talán nem is érti miért van pont itt a Chelsea Flower Show és hogyan ihlette a város David Goode bronzszobrait.

Megosztás:

Megjegyzés küldése

Ide írhatja kérdését, megjegyzését. A megjegyzések moderáltak.