Gardenexpo 2015 Szabó Kertépítő Kft. interjú

A kiállítás utolsó napjára mindig ki szoktam menni. Így történt most is. Sajnos a riportot Szabó Lászlóval lekéstem, de megígérte, hogy amint lehet, megosztja velem. Amint meglesz én is megosztom itt a blogon, hiszen biztosan mindenki kíváncsi rá, nemcsak jómagam.

Az eredményre is várni kell még pár napot, mire közzéteszi a Gardenexpo csapata. Lesz mit átgondolniuk ahogy körülnéztem.

Míg erre várunk mesélek kicsit a kiállításról:


Az egésszel volt egy gondom: a helyhiány. Kertből, ahhoz kapcsolódókból a hely többszöröse is kevés lett volna - bár lehet csak nekem. Kicsi, épített kertecskék, orchideák, orchideakertek, más kerti virágok mellett a kert megjelenéséhez, a kertészkedésen kívüli kellemes kerti időtöltéshez kapcsolódó eszközök is voltak bőven. Cserepek, kaspók, ládák, sokféle ízléshez, de idén a térburkolók között is találtam számomra igen érdekes, kellemes meglepetést.

A céges standon sikerült meglepődnöm a csöppnyi tó és a fekete köves csobogó valódi mivoltán. Nem jött át fotóból, hogy milyenek valójában. A fekete köves csobogóból egyszerre folyik fény és víz. Kicsi, akár egy terasz sarkán, vagy egy nagyobb erkélyen is elfér pár virág között, vízfogyasztása nem számottevő. A tavacska élőben egy páraréteget lebegtet a víz felett, ami mozgott, mint a füst a víz felett.


Gardenexpo 2015 Szabó Kertépítő Kft. versenykert

Gardenexpo 2015 Szabó Kertépítő Kft. versenykert

Külön élmény volt a kertecskében önjáró, egyedül füvet nyíró eszköz, ami szükség esetén magától felcsatlakozik töltőjére, feltöltődés után dolgozik tovább. Persze a látogató gyerekek azonnal kitalálták hogyan lehet vele fogócskázóst, előle menekülőst játszani. Ők lepődtek meg legjobban, mikor kiderült, hogy az eszköz ahogy hozzáér bármihez, azonnal megfordul és másfelé megy tovább.

Amik nekem tetszettek másoknál:


  • Szabadtéri sütéshez, főzéshez kellő eszközök. Tűzrakó helytől, nyársalón át grillrácsig, bográcsig, vaslábosig ami szem-szájnak ingere. Mellé cserépedények egyszemélyestől a családi káposztafőzéshez illő drótozottig.

  • Felfújható, lapból hajtogatható, összerakható kerti bútorok műanyagtól rattanig.

  • Kertészkedés után talpat masszírozó betétű cipők, papucsok.

  • Ajándékozástól a nem virágzó szobai, vagy virágosládába való növények dekorációjához gyönyörűséges kerámia virágok (több színben, formában):

Bokréta kerámia

Bokréta kerámia
  • Térburkolás témában beájultam ezektől:
Antik centrum
Antik centrum

Minden látszat ellenére egyik sem fa, bár a felület érintése is csak hőmérsékletében tért el a fától. Még a lekopott festékű padlódeszka is burkolólap valójában. Remekül el tudom képzelni kültéren, beltéren egyaránt. Nem titok, erősen vonzódom a rusztikus megoldásokhoz.

  • Persze az orchideák és más virágok is. A róluk készült fotókból össze is raktam gyorsan egy háttérképet, hátha van aki szereti ha néha munka közben is lát virágokat.

Gardenexpo 2015 Orchidea ünnep

Megosztás:

Megjegyzés küldése

Ide írhatja kérdését, megjegyzését. A megjegyzések moderáltak.