A tél - úgy látszik az idén - még most veszi elő igazi arcát. Nincsenek igazán hidegek, nincs hó.

Ez igen kényelmesnek tűnik városi viszonylatban a betonkertek környékén, de az igazi kertek számára egyáltalán nem előnyös.

Az ilyen telek után szárazság várható, hiszen nincs hó, ami beleolvadjon a talajba. Nem tűnnek el a kártevők, vírusok, baktériumok, gombás fertőzések, ugyanúgy, mint az állatok és az emberek esetében.

A most még várható hidegekre is érdemes készülni. A kertben elhelyezett etetőkbe kitett táplálék sokat segít a madaraknak is, de az egyik legjobb megoldás segítségüket igénybe venni a kert megőrzéséhez.

A kertbe szoktatott madarak ugyanis vegyszermentesen - mely minden élőlény számára különösen fontos - pusztítják kertünk csúszó-mászó-repülő apró kártevőit. Ezáltal őrizve a természet egyensúlyát és egészségünket is.

Érdemes arra is felkészülni, ha a tél mégsem hajlandó felénk látogatni, a tavaszi metszés idejét korábbanra érdemes időzíteni.

A várható tavaszi szárazság miatt gondolni kell a gyakoribb öntözésre, a díszkert öntözés gazdaságosabb, kényelmesebb módszereire. Cégünk mindkét területen az Ön segítségére lehet.
Megosztás:

Megjegyzés küldése

Ide írhatja kérdését, megjegyzését. A megjegyzések moderáltak.